4shared
DSC_8374

Endelig; farvel Lisboa

DSC_8374

Mandag morgen 20. oktober skal vi endelig på sjøen igjen. De siste dagene og ikke minst timene før sjøsetting er travle. Plutselig har vi ikke god tid lenger til alt vi tenkte å gjøre. Og plutselig gjør vi ting vi hadde tenkt å droppe. Som f.eks bunnsmørning og polering. Jeg tenkte å utsette bunnsmørning 1år til. Den var jo sånn noenlunde. Men etter litt info og mas fra vårt nye mannskap, ble det gjort. Restemaling, vel og merke. Jeg hadde 2liter lys blå maling etter forrige smørning. Jeg fikk 3dl mørk blå av en kompis på yarden. Endte opp med å kjøpe 4l annen type mørk blå av yarden. Gikk tom, og når båten hang i kranen var jeg tom for maling og ikke ferdig. Siste flekking og vannlinjen ble malt i en jævligt tempo med grønn maling. Heldigvis er fisken fargeblind og vi holder oss for det meste på den tørre siden av båtskroget. Godt alt.

 

 

 

 

DSC_8366

 

Mandag morgen ble til mandag kl.13 pga tidevannet. Da hadde vi tid til ca.1time hengende i kranen på sjøen, om noe skulle være galt. Kl.1300 kom og gikk. Kl.1400 kom og gikk… Ååh, jeg elsker manjana tid! Rundt klokken 15 var vi endelig på vannet. Alt virket greit, båten flyter, ingen lekkasjer. Jo, vent. 1stk ventil spruter det vann inn fra. Takk til Espen Vigre som fikset denne da vi var på land, reperasjonen din holdt ikke vann. For å si det slik. Men det ordnet seg kjapt. Verre var det at motoren ikke ville starte.

 

Jeg svettet og kavet, men ikke pokker om den ville starte. Den ville ikke kinne. Etter 2dager med feilsøking, deleskaffing mye styr var vi endelg på vei. Ett nytt startbatteri er kjøpt inn, en stk dynamo ble reparert og X-antall Euro skiftet eier.

 

 

DSC_8372

Vi tøffet for motor bort fra Tagus Yacht Center, bort fra Amora og Seixal, mot Lisboa. En handletur opp elven, bunkring ned elven. 1 natt i Belèm og så kunne vi endelig begynne ferden bort fra fastland. Neste stopp Madeira.

 

Timene og dagene går. Vi har endel krangling ombord. Noe vi forsåvidt hadde før avreis også. Nytt mannskap ombord er ikke bare bare.

Vi har fått med oss et sveitsisk/fransk par i 50-60årene. Det har definitivt sine utfordringer når nytt mannskap ønsker å ha kapteinrollen og ellers gjør som det passer seg. Jeg var ganske oppgitt når det klokken 4 om natten ble påbegynt en hissig diskusjon om at om 2mnd skulle vi kanskje være 5stk som delte et toalett ombord. Det var uhørt! Og slike tilfeller hadde vi mange av. Det var slitsomt og tøft til tider. Alle mulige pisseting skulle krangles om.

 

DSC_8379

Så, etter 6døgn, 16timer og 30minutt ankom vi Porto Santo. En liten øy rett øst for Madeira. Da var land veldig kjærkomment.

Her i Porto Santo går dagene utrulig fort, vi har fikset litt småting på båten. Vært i toppen av masten og montert nytt lys. Gått tur inn til sentrum og ellers nytt dagene med sol, klesvask og en liten kald pils innimellom.

Tar det for gitt at alle er inneforstått med at en 3mnd gammel baby ombord også krever sitt. Mye mer en vi var innstilt på i forkant! Men stort sett så går ting veldig bra. Ida koser seg ombord, er veldig våken og veldig aktiv. Og ikke minst oppmerksom, skal ha med seg, og får med seg det meste.

 

Nå har vi akkurat meldt vår avreis til politiet her. Jeg skal straks gå og betale for marinaoppholdet, og så blir det å ligge for anker i natt. Før vi går til Madeira i morgen, noe ut på dagen.

DSC_8381

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_8394

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_8397

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

  1. God tur! Håper dåkke tar turen innom Honduras, siå dåkke fyssta æ i nabolaget!

  2. Jillt å læsa om dæg Stian Sviland. Lenge si æg he sitt sjegge ditt !

  3. Nette Auge sier:

    God tur over dammen

  4. På sjøen med de :) *løsningsorientert*

  5. Dæ mest krevande æ dæ nya mannskabe ombord. Omtrent som å sjå fram te en flotte biltur. Å så enne dæ opp mæ 2 unga som skrige konstant i bagsæde. Bra for tålmod-lære :-)

  6. Virker hektisk og krevende men er nok verdt det (siden dere faktisk gjør det hehe) – god tur videre og kos dere! :)

  7. Såååå jillt å høyra de he gangen på det 😉 😉