4shared

Første havkryssning OK

Hei hei, beklager sen oppdatering, men har litt internett-problemer her holmen.

Vi tok ut fra Stavanger søndag 30/3 kl.14:30, flat sjø, vindstille, sol og blå himmel. Perfekt vèr- for motorseiling. Noen timer ut på sjøen fant kokken sin plass i byssa. En aldeles fantastisk andebryst-rett ble straks servert. Til og med morfar ga komplement til kokken. Etter et lite døgn fikk vi endelig spent ut seil. Åååh, hvilken herlig følelse det var. Ingen motorstøy, og det å se båten cruise avgårde i 7 knop for seil. Etterhvert som vinden tok seg opp, og skvulpebølgene følgte med oppdaget vi slurvingen i sjøsikring. Salongen var et jævla kaos. Glass, blomster, vann, globus, klær og annet ræl lå i et uforklarlig sammensurium på dørken. Timene gikk, og like så de nautiske mil. En sen nattestime kom det svakt fra morfar at dette skulle han ikke gjøre igjen, kaldt og gyngete og ikke noe særs kjekt, han var blitt gammel. Men hvorvidt han vil innrømme dette i etterkant er jeg heller skeptisk til. Jeg holdt kjeft, men forstod hva han mente. Jeg bar selv et forferdelig preg av "sail-away partys" sure bakside. I 2 hele døgn! men men…

 

Tirsdag morgen, i grålysningen så vi endelig land. Stemningen steg betraktelig i vaktlaget, bestående av meg og Nils. Etterhvert som resten av mannskapet kviknet til var det ganske så bra stemning ombord. (Ikke det at overfarten på noen måte var utrivelig, bare litt uryddig). Det ble ryddet nedenunder, og nydelig nytrekkt kaffi kom i koppen.

(Morfar hadde ingen tro på at var på rett sted, han så ingen hus. Men måtte tilslutt medgi at kapteinen hadde kontroll)

(Irmelin og Winn gleder seg til å komme på fast grunn igjen)

(Tar seieren en liten time på forskudd, hele mannskapet og båten overlevde)

 

Innsjekken på havnekontoret gikk tregt. Vi var sesongen første båt, og den hyggelige damen (med skotsk utseende) i skranken var svært usikker på hvordan skjema skulle fylles ut, om vi kunne ligge der vi lå, om strøm var lagt opp, ja stort sett det meste. Telefonen ringer bak skranken. En ny dame kommer løpende bort, "You've got a dog on board!". Etter mange telefoner, mye frem og tilbake, og enda litt mer, var meldingen klar. Hunden har ikke lov å komme i land. Alle papir, vaksiner og alt er i orden, men det er kun Edinburgh (og en til) flyplass i Skottland som har lov å godkjenne hunder inn i landet. Lerwick har i klartekst ikke lov. Etter en diskret prat med ass.havnesjef ble vi enig om å ikke bry oss. "It's a stupid rule anyway. Just beware of the customs officer". 

Innsjekk OK. Båt fortøyd. Frokost satt til livs. Tid for en kvil!

 

 

Mer om Shetlandsoppholdet kommer de nærmeste dager.

 

Kommentarer

  1. God tur videre! Hold dåke der Internett har bedre dekning enn her! Håpar på masse bilder.

  2. Det var godt å høre at dere var kommet frem. Lykke til videre på ferden, kos dere.

  3. Veldig kjekt med oppdatering (fortsett med det) :-)
    God tur videre, og hils til morfar.