4shared
DSC_8804

Gran Canaria- oppturer og nedturer

 

Vi seiler fra Arresife ettermiddagen den 15. Vi skal møte min fetter Trond som skal mønstre på som mannskap i Puerto Rico den 17 og har dårlig tid. Vi bruker et døgn fra Arresife til Puerto Rico, og er fornøyd med det. Vi får en dårlig kaiplass og ligger og nøkker i fortøyningene mens en storm raser avgårde utenfor Grand Canari.

Puerto Rico er en norsk koloni, her yrere det av norske pensjonister og man kan kjøpe joikaboller og brunost i butikken.

Første hele dag i Puerto Rico er målet for dagen vaksiner til Ida. Vi er komt til tiden for runde 2 med vaksinesprøyter. Etter et flott eventyr av reiser fra et sykehus til et annet, en kø til en annen, og den ene etter den andre kun spansktalende personen får vi endelig det vi er komt for. Ida får sprøytene sine, vi får stempel i boka og vi slipper å betale. Alle er fornøyd. Bortsett fra Ida som har litt vondt etter sprøytene.

DSC_8802

 

Heldigvis er det en fin strand og vi bader og slapper litt av mens vi klargjør båten. Trond er komt ombord så vi får igjen meget god mat. Han kokkelerer, passer Ida, fikser og mekker og ting begynner å bli klart. Utrolig fint å ha Trond ombord.

DSC_8804 DSC_8807

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Desverre blir Trond syk etter et par dager, legene finner ikkje ut av hva det er og forsikringsselskapet vil senda han hjem. Veldig kjipt, men til slutt etter mye tenking bestemmer vi at det nok ikkje er så lurt å reise på når man er syk og Trond får fly hjem den 26.

Han kommer på igjen i Caribien, kansje da med sin kone Sanita?

Vi terffer Agatha som er ombord i Duen to for å fikse litt. De skal krysse over i starten av desember. Det er koselig med litt sosialisering med noen andre som har samme plan, dessuten ar Agathea meget livlig og godt selskap.

DSC_8845

 

Vi handler litt utstyr til autopiloten, Stian bytter batterier som vi klarer å skaffe oss via butikken Seilas. Han som driver butikken jobber i et spansk tempo, men han klarer å fikse det vi trenger.

DSC_8824

Etter mye kav med batteriene, som er en annen størrelse en de gamle, er de på plass og allt fungerer som det skal.

Vi er en dag forsinker i forhold til ARCen (atlantic rally for cruisers), men vi drar videre i dag den 25. Vi regner med å ta igjen noen av båtene, det er mange forskjellige klasser i arcen og stort sprang i type båter og fart. Vi begynner å glede oss. Nervøs ,men også ganske klar.

 

DSC_8830 DSC_8848

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har Kapp Verde som nødhavn visst vi blir for slitne, siden vi nå bare er to voksne ombord.

Vi gir lyd fra oss når vi er komt til den andre siden.