4shared
DSC_6804

Shetland

Da vi hadde seilt to døgn (44 timer), med alt ifra sol, tåke, kuling og ganske turbulent sjø til tider var vi ganske fornøyde, og det var fint med et par dager på land i Lerwick. Første dag gikk med til litt sightseeing, lokalt gatekjøkken ble prøvd ut service anlegget sine vaskemaskiner ble satt på etter at de hadde tygget i seg ett ganske grovt antall 1 pundere. 

DSC_6559

Lerwick.

IMG_0532

En tur på pub må man jo.

Neste dag leide Lars og Stian bil og vi fikk oss en rundtur på Shetland. Stian kjørte som vanlig ikke spesielt rolig, mens Lars leste kart. Beinharde som meg, Nils og Winn er klarte vi allikevel å sovne i baksetet.

DSC_6565 

Vi kjørte til Jarlshoff, en gammel viking bosetning hvor ruinene fortsatt er godt inntakt. Der gikk vi noen timer og fikk høre historie via båndspiller når vi gikk rundt.

DSC_6596

DSC_6589

DSC_6577

Etter Jarlshoff fortsatte vi turen og jeg fikk heldigvis klappet noen Shetlandsponnier på veien.

DSC_6628

Vi passerte flere severdigheter på veien, men siden vi som vanlig var på tur i off-season var de fleste av dem stengt.

 

DSC_6567 

Siste dag på Shetland ble brukt til litt mer vandring rundt i Lerwick, rydding av båten, turens første reprasjon av tett dass, og endelig fikk vi montert nytt lys i byssa, som fungerte, etter at vi har klart å svi av 3 lamper. Vi gikk turer med Winn, og spiste en finere middag laget av sjefskokken.

DSC_6473

Shetland er en vakker øy med et rolig tempo. Det er nok mange flotte fot og kajakkturer vi kunne ha tatt her, men så værhardt at man er litt avhengig av godt vær for å ikke gjøre det til turer for spesiellt interesserte. Ellers er det enorme flokker av puffins (lundefugl) som hekker her, men for det også var vi litt tidlig ute.

Ellers anbefales Shetland Fudge Kompany, veldig god fudge!