4shared
DSC_7703

Spanskekysten

Vi drar fra La Coruna etter en uke, det er lite vind men vi er lei av storby. Seilingen er merkbart lettere, mye på grunn av mer stabil vind og  varmen øker for hver dag. Vi bruker dagene på å lese høre på musikk og sove, noe jeg gjerne gjør 90% av tiden, jeg gleder meg til å ikke være gravid lengre.

Vi ankrer ved stranden Playa de Area Mayor.

Pannekaker på stranden i Merexo

DSC_7644

 

 

 

 

 

 

 

Vi har følge av en flokk delfiner inn mot stranden og det yrer av fisk i elven som renner ned fra fjellsiden. Vi har stranden for oss sjøl noe vi alle setter pris på. Spesiellt Winn som har blitt litt av en strandløve i løpet av turen.

Vi bruker hele neste dag på stranden, lager pannekaker kjører dingie og slapper av. Vi blir liggende en dag før vi seiler videre,

 

DSC_7649

 

 

 

 

 

 

 

 

Solen skinner og vi seiler fint i rundt 4-6 knop. Vi har det ikke travelt, men kapteinen som synes dette er litt i det tregeste laget trimmer seil det meste av dagen. Ut på kvelden ankrer vi opp og siden vi fortsatt er litt ferske på oppankring bestemmer Stian seg for å ta ut begge ankerne. Han lemper anker nr 2 over rekken og vips så var det borte. Sikringstau er jo kun for amatører?

Neste morgen blir brukt til å prøve å lokaliserer ankeret. Surfebrettet mitt går i vannet for første gang, men etter mange timer må vi gi opp. Det forsvant på mer en 8 meter dybde på sandbunn så selv med dykkerutstyr ville det vært vanskelig å finne.

DSC_7699

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi drar i land og finner kanskje de fineste strendene eg noen gang har vært på. De er en blanding av fin nesten hvit sand og fjellformasjoner som går ut i sjøen.

DSC_7673

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi nærmer oss tom for vann og blir nødt til å gå inn til en havn for å fylle. Vi ender opp i Baiona.

Baiona er en typisk storby, full av turister, dyre kafeer og resturanger. Vi ligger for anker rett utenfor yacht klubben, som skal ha rundt 75 euro for ett døgn til kai, vi er veldig glad for ankringsmuligheten.

 

DSC_7766

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

  1. Brå slutt på innlegget. Vi vil ha mer :-)