4shared
DSC_7374

Vi ligger i Greystones fortsatt vi.

Vi er nå på dag 8, liggende i Greystones. Venter fortsatt på deler. Havneleien er passert 2000,- og jeg har bare måttet slutte å tenke på det.

Greystones er en herlig plass. En liten og søt mini-by med fin sandstrand og sentrumsgate. Så langt har vi også vært veldig heldige med  været. Noe grått innimellom men ellers sol og fint. Marinaen er splitters ny, så selve bryggen er bra. Servicebygg mangler, dass og dusj er i en liten brakke. Vaskemaskin finnes ikke, og bredbånds-wifi som nettsiden lover er ikke satt opp enda. Dette til tross er raten for å ligge her mer en høy nok.

Først av alt, her ligger vi og venter på deler. Ny autopilot er bestilt, og det viser seg at ekspress og haster er TOTALT ukjente begrep her i Irland. Jeg har virkelig måttet bite tennene sammen, i høflighetens navn, når jeg får til svar at det er helt umulig å få levert noe på dagen fra Cork til Greystones. Det er en 3 timers kjøretur. Autopiloten kom til CH Marine i Cork i går i 1600 tiden. Den kunne absolutt ikke sendes før i dag, og da var det helt umulig å få til noe annet en levering i morgen.0 poeng til CH Marine for service. Hadde det ikke vært for at jeg har en bestilling på en batterimonitor hos de, som jeg håper å få noe rabatter på, hadde jeg ikke nikket høflig og sagt "OK, tusen takk." Forbanna daunakka!

Evolution Autopilot
En slik er bestilt, Raymarine EV-400 Sail model. Håper installering går smurt når den først kommer ombord.

I tillegg viser det seg nå også at bolten som festet spribommen til mastefestet var en jalla-løsning fra forrige eier. Harken (produsent) kunne bekrefte/avkrefte alt etter som, at de aldri har levert noe med en slik studbolt. De har brukt låsepinner med splint. Så da var det bare å slå den fastkilten bolten ut, og bestille en splint. Ett steg nærmere! En ny trinse til storseil uthal, helt akter i bommen på masten er også bestilt. Da 1 stk var utslitt. Ett steg nærmere. Dette skal kunne hentes i nabobyen kl.1700 i dag. Vi venter i spenning og håper alt passer.

Dieselaggregatet sviver fortsatt ikke. Ledninger er gått over. Starter er levert til overhaling og funnet OK. Olje er toppet opp. Så stopper det noe for a)mine motortekniske kunnskaper. b) viljen akkurat nå til å plukke alt fra hverandre, gå over, og sette sammen igjen. Så beklagelig nok blir det stående inntil videre. 

Utenom teknisk frustrasjon og venting har vi det trivelig her, og nyter livets late dager.           

DSC_7374DSC_7357

 

 

 

 

 


Pannekaker og jordbær til frokost.                                  Winn bader litt.                

 

DSC_7349

DSC_7342

 

 

 

 

 

 

Vi går på stranden og slapper av…

DSC_7334DSC_7348

 

 

 

 

 

 

Gatekunst…

DSC_7363

 

 

 

 

 

 

Internett fungerer kun i cockpit. Så fra salongen ser det omtrent slik ut, når en av oss er på dataen.

 

Her om dagen tok vi DARTen inn til Dublin (Dublin Area Rapid Transport), hjemme kaller vi det for tog. Alle koker ikke likt, tydeligvis. Vi hadde strengt tatt ikke vært mange minuttene i Dublin før vi kjente på kroppen at dette passet ikke. Mye folk, mas og styr. Stress og kav over alt. Men når vi først var her, var det bare å manne seg opp, og gå seg en turistrunde. Vi soset rundt noen timer, mens vi begge to egentlig ønsket oss mest tilbake til rolige Greystones.

dsc_7351-1dsc_7351-2

DSC_7351-6

 

 

 

 

 

 

 

I går gikk vi tur. ca.13km tur/re-tur. Greystones – Bray cliff walk. En finfint gåtur fra hit til nabostedet. I tillegg var været helt kjempe igår, så det ble en bra tur. 4,5timer gikk med, noe som også inkluderte en muffins og juice pause i Bray. Turens 2. "Sjå en sel" opplevdes også på denne turen.

DSC_7376DSC_7382DSC_7387

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_7391

 

 

DSC_7392

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi krysser fingrer og tær for at vi kan komme oss mot Cork fredag morgen. Cork er stedet vi begynner kryssingen av Biscaya fra. Regner med vi må ligge i Cork noen dager og vente på vær. Stort sett bare sydlig vind å hente nå om dagene. Fint temperaturmessig, trasig seilmessig. Lugarene er rengjort, utluftet og klargjort for nytt mannskap om noen skulle ønske å være med oss over Biscaya. 

Men nå må jeg gå og bake brød til i morgen.

Vi lar høre fra oss igjen…